Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής χυμών «ΡΕΑ»


Την Πέμπτη 14/2/2019 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας και του Τομέα Ηλεκτρολογίας στο εργοστάσιο παραγωγής χυμών «ΡΕΑ» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας στα Λιβάδια Αργους.

Το οικονομικό κραχ ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία λίγα χρόνια μετά το 1938, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ΡΕΑ από 5.000 οικογένειες τοματοπαραγωγών σε μια προσπάθεια επιβίωσής τους. Η νεότερη γενιά, στη δεκαετία του ’90, κάνει στροφή και εγκαταλείπει οριστικά την τομάτα. Η προσπάθειά της ξεκινάει με την ενοικίαση του χυμοποιείου ΛΕΜΟΡΑ το 1995. Συνεχίζεται με την εξαγορά του ιδιωτικού χυμοποιείου ΑΡΓΟΧΥΜ και την
κατασκευή το 1999 του συγκροτήματος Εσπερίδες, που είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής συμπυκνωμένων χυμών.

Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ΡΕΑ σήμερα δραστηριοποιείται σε δύο τομείς:
• Στην παροχή υπηρεσιών στους αγρότες-μέλη της.
• Στο βιομηχανικό τομέα, με τη λειτουργία δύο εργοστασίων, εκ των οποίων το ένα διαθέτει γραμμές συσκευασίας νωπών φρούτων, κυρίως εσπεριδοειδών, και το άλλο γραμμές χυμοποίησης φρούτων (πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπ-φρουτ, μανταρίνια, μήλα, βερίκοκα, ροδάκινα, σταφύλια, ρόδια) και τυποποίησης χυμών σε χάρτινη συσκευασία «tetra pak», καθώς και αναψυκτικών σε συσκευασία ΡΕΤ και αλουμινένιων κουτιών.

Στο βιομηχανικό τομέα κεντρικό σημείο αποτελεί το εργοστάσιο στα Λιβάδια Αργους, όπου γίνεται η μεταποίηση των εσπεριδοειδών και η εμφιάλωση των χυμών και των αναψυκτικών.

Με τα brand names: Rea Fresh, Agros, Madora, Juicy, Mythical Juice και My Sweet Drink κυκλοφορούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι χυμοί και τα αναψυκτικά της Ενωσης.