Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2014-2015


ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ!! ΕΤΟΙΜΟΙ….

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

Το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη ως πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού και με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη 2014 με το πρωινό χτύπημα του κουδουνιού, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης έτοιμοι για δράση. Τις τρεις πρώτες διδακτικές ώρες παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό και ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμοί με τους μαθητές με θεματολογία «Ρατσισμός και διαφορετικότητα. Όλοι Διαφορετικοί Όλοι  Ίσοι». Ομάδα μαθητών συμμετείχε με τραγούδι πάνω στο θεματικό αυτό άξονα καθώς και με έκθεση ζωγραφικής.


Και μιας και ο αθλητισμός μπορεί να άρει τις ανισότητες, να δημιουργήσει εθνικές συμφιλιώσεις,
να αναδείξει μεγαλεία ψυχής, να διδάξει αξίες και το στόχο που είναι η ζωή και όχι αυτοσκοπός η νίκη, η συνέχεια της αθλητικής αυτής ημέρας είχε αθλητικές δράσεις με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. 

Το σύνθημα της εκκίνησης των αθλητικών δράσεων δόθηκε. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαιρισης, Επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δράσεις χορού ομόρφαιναν το πρόγραμμα.


Την αθλητική γιορτή των παιδιών τίμησαν και αγωνίστηκαν μαζί τους σε αγώνες πετοσφαίρισης και  εκπαιδευτικοί του σχολείου που δημιούργησαν τις δικές τους ομάδες πετοσφαίρισης και πεζοπορίας και αγωνίστηκαν μαζί με τους μαθητές μέχρι τελικής πτώσεως. 


Οι δράσεις έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές για μια διαφορετική συνεργασία, σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και με την  υπόσχεση να ακολουθήσει και ρεβάνς τέτοιων δράσεων.