Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Διαδικασία κατάθεσης Μηχανογραφικών Δελτίων

Η διαδικασία κατάθεσης των Μηχανογραφικών Δελτίων από πλευράς υποψηφίων απαιτεί την χρήση του μοναδικού (για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά) ΚΩΔΙΚΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ καθώς και του σχετικού ΚΩΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, τον οποίο ο υποψήφιος έχει δημιουργήσει σε προγενέστερο χρονικό σημείο στη Σχολική του Μονάδα. Με την χρήση των παραπάνω στοιχείων, ο υποψήφιος μπορεί να προσπελάσει το σύστημα για την καταχώριση του Μηχανογραφικού του δελτίου, επιλέγοντας τις Σχολές
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που τον ενδιαφέρουν, με τη σειρά προτεραιότητας που ο ίδιος επιθυμεί.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Ο υποψήφιος, ακολουθώντας τα βήματα που έχει κάνει κατά την αρχική καταχώριση του Μηχανογραφικού του Δελτίου, μπορεί να εισέλθει στο σύστημα και να προβεί σε τροποποιήσεις των επιλογών του Μηχανογραφικού του Δελτίου, όσες φορές επιθυμεί μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες και να προβεί σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Όταν ο υποψήφιος κρίνει πως το Μηχανογραφικό του Δελτίο είναι οριστικό και έτοιμο για καταχώριση στο Υπουργείο και εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, θα πρέπει να προβεί στην τελική πράξη ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του Μηχανογραφικού του μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
της οποίας γίνεται η τελική και οριστική υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου στο Υπουργείο.

ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Παρότι η διαδικασία τροποποίησης των συμπληρωμένων από τους υποψηφίους μηχανογραφικών δελτίων θα είναι διαθέσιμη για εύλογο χρονικό διάστημα, δίδεται η δυνατότητα ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον υποψήφιο να διορθώσει ενδεχόμενες λανθασμένες επιλογές. Η διαδικασία αναίρεσης οριστικοποιημένου μηχανογραφικού, προϋποθέτει την προσέλευση του υποψηφίου στη Σχολική του Μονάδα (σε εργάσιμες ώρες και μέρες), καθώς μόνο μέσω της Σχολικής Μονάδας θα μπορέσει να γίνει αναίρεση της οριστικοποίησης του Μηχανογραφικού. Εν συνεχεία, ο υποψήφιος θα πρέπει να οριστικοποιήσει ξανά το Μηχανογραφικό του Δελτίο. Η διαδικασία αναίρεσης οριστικοποιημένων μηχανογραφικών δελτίων, θα είναι αυστηρά εντός της ημερομηνίας υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου.