Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ας μαγειρέψουμε όσπρια με υπογραφή


Ένα δρώμενο, διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει να γίνονται στους χώρους του σχολείου, επέλεξε ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Διατροφής για να τονίσει την σημασία των οσπρίων τόσο στην διατροφή του ανθρώπου και ιδιαίτερα του εφήβου, όσο και στην τοπική οικονομία.
Με αφορμή την πρόσφατη πιστοποίηση της «Φάβας Φενεού» από την Ε.Ε. ως ΠΟΠ (Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης) προϊόν, μετά τα ήδη πιστοποιημένα φασόλια «Βανίλιες Φενεού», οι μαθητές του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Διατροφής στις 28 Μαρτίου 2017:



Ενημέρωσαν για την σημασία των οσπρίων στην διατροφή του ανθρώπου αλλά και των ζώων, μιας και μπορούν να αντικαταστήσουν την γενετικά τροποποιημένη σόγια, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ζωοτροφές, με αμφίβολα αποτελέσματα για την υγεία.

Τόνισαν την οικονομική σημασία της καλλιέργειας των οσπρίων στον τόπο μας και στην ελληνική οικονομία γενικότερα και φυσικά
Μαγείρεψαν και σέρβιραν όσπρια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ελκυστικούς για τους
εφήβους, η συμμετοχή των οποίων μας κατέπληξε, αποδεικνύοντας ότι οι έφηβοι μπορούν αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες αρκεί να πειστούν έμπρακτα για αυτό.


Το ΕΠΑΛ Κιάτου για άλλη μια φορά, μέσα από τέτοιου δράσεις πρωτοτυπεί και ανοίγει το σχολείο στην τοπική κοινωνία, με πράξεις και όχι λόγια.