Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας - Ακράτας (21/3/2012).


Στις 21 Μαρτίου 2012  η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιάτου, αποτελούμενη από 19 μαθητές της Β΄& Γ΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και  με συνοδούς τους καθηγητές Ματσούκα Γεωργία, Ανδρίκου Ανδρέα και Παππά Αποστολία, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας και υλοποίησαν μονοήμερο πρόγραμμα στην Ακράτα με θέμα: "Ο Υγροβιότοπος της λίμνης Τσιβλού".
Οι εντυπώσεις τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών που τους
συνόδευσαν υπήρξαν άριστες. Η υποδοχή, η φιλοξενία, η ευγένεια αλλά και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού του Κ.Π.Ε. ήταν άψογη.

Η  εκπαιδευτικός, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ κυρία Ιωάννα Κούρτη, αρχικά μας παρουσίασε θεωρητικά το πρόγραμμα που είχε θέμα σχετικά με το νερό, τη σημασία των υγροβιότοπων και πληροφορίες σχετικά με τον   υγροβιότοπο της λίμνης Τσιβλού. Κατόπιν μεταφερθήκαμε στην λίμνη Τσιβλού όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν  βιωματικά παιχνίδια στη φύση και να παρατηρήσουν τη χλωρίδα, τα έντομα, τα πουλιά, κάνοντας το γύρω της λίμνης. Τέλος  ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους ανά ομάδα εργασίας, όπως είχαν χωριστεί με την καθοδήγηση των υπευθύνων του Κέντρου, γεγονός που τα γέμισε ικανοποίηση .

Ο ενθουσιασμός και η αίσθηση ικανοποίησης των παιδιών είναι το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» για τους ανθρώπους του Κέντρου, η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους αλλά και κίνητρο για την εκπόνηση εξωσχολικών εργασιών. Από την πλευρά όμως των εκπαιδευτικών θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η φιλοξενία και η πρόσχαρη διάθεση της συναδέλφου του Κ.Π.Ε. Κλειτορίας-Ακράτας που ασχολήθηκε με τα παιδιά μας, είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα καταπράσινο και πανέμορφο τόπο.