Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2015 (Χορήγηση βεβαίωσης πρόσβασης)


Τελειώνει η αγωνία των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών αφού οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την Τρίτη 23 Ιουνίου. Περί τις 13.00 αναμένεται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα σχολεία και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα πρέπει να περιμένουν δύο μέρες ακόμα καθώς οι βαθμολογίες τους θα γνωστοποιηθούν την Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr (Δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή) πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαία ελληνικά.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2015 θα ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου



ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

    Οι βεβαιώσεις πρόσβασης  στους αποφοίτους της Γ΄ Ημερήσιων Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), της Δ΄ Εσπερινών Λυκείων  και εσπερινών ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και σε όσους κατόχους απολυτηρίου  επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου δε θα χορηγηθούν, πριν παραληφθούν από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄)  οι μηχανογραφικές καταστάσεις (οι οποίες θα είναι διαφορετικές για τα ΓΕΛ και διαφορετικές για τα ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄)  από τη Δ/νση  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΟΠΑΙΘ, στις οποίες θα αναγράφονται  αναλυτικά  όλα τα βαθμολογικά δεδομένα (προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί,  βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης).  
 Οι καταστάσεις αυτές προγραμματίζεται να έχουν παραληφθεί από τα ΓΕΛ μέχρι και  τις 26 Ιουνίου και από τα ΕΠΑΛ (για την ομάδα Β΄) λίγο αργότερα και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων  αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία  που διατηρούνται στα Λύκεια,  σύμφωνα με τις οδηγίες.