Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες της Β και Γ τάξης του
Τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου επισκέφτηκαν το οινοποιείο Semeli
στη Νεμέα.
Το οινοποιείο Semeli στο Κούτσι της Νεμέας είναι από τα πιο
εντυπωσιακά εγχειρήματα στο χώρο
του κρασιού στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το
μέγεθος, τη σχεδίαση και την αρχιτεκτονική του. Η θέση
του στα
600 μέτρα υψόμετρο
συνδυάζει τη φυσική ομορφιά καθώς και την εύκολη πρόσβαση σε κοντινούς
πολιτιστικούς θησαυρούς και ιστορικά μνημεία. Το προνοµιακό κλίµα και το εξαιρετικό
δυναµικό της γής, σε συνδυασµό µε τον ήλιο που λούζει τα αµπέλια και τις
ποικιλίες που έχουν προσεκτικά επιλεγεί, αποτελούν τους καθοριστικούς
παράγοντες για την υψηλή ποιότητα. Οι αυστηρές προδιαγραφές καλλιέργειας, το
πάθος στο αµπέλι και η φροντίδα στη συλλογή των σταφυλιών, σε συνδυασµό µε τη
γνώση και εµπειρία καθώς και τον
υπερσύγχρονο εξοπλισµό του οινοποιείου, έχουν ως αποτέλεσµα την παραγωγή οίνων
µε ξεχωριστό χαρακτήρα, αλλά και µια εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιµής.