Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο πρωτοπόρος του Παραολυμπιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα Χρήστος Αγγουράκης στο 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου.


Μέσα από το πλαίσιο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων με θέμα «Αθλητισμός και Υγεία» και θεματική ενότητα «Αξίζουν το θαυμασμό μας: αθλητισμός και άτομα με αναπηρία» την Πέμπτη 24/11/2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματική δράση με καλεσμένο τον κο Χρήστο Αγγουράκη.


Ο Χρήστος Αγγουράκης είναι σίγουρα πρωτοπόρος στην διεκδίκηση της άθλησης σε άτομα με αναπηρία. Παραολυμπιονίκης στίβου στις ρίψεις: σφαίρα, ακόντιο, δίσκος. Έχει κατακτήσει ένα αργυρό (1992) και τρία χάλκινα παραολυμπιάκα μετάλλια (1988, 1992, 2004). Αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ακοντισμού το 1994, πρωταθλητής Ευρώπης στο δίσκο το 2003 και έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού. 
Μετείχε σε παραολυμπιακούς αγώνες από το 1976,  στις κατηγορίες Β1 και THW3 και  στην κατηγορία F53 ατόμων με τετραπληγία. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο ΠΣΑΤ καλύτερου Έλληνα αθλητή ΑΜΕΑ. Τελευταίος του αγώνας η παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, να προβληματιστούν και να
συναθληθούν στις ρίψεις. Μαθητές με ενθουσιασμό αθλήθηκαν σε σφαιροβολία και ακοντισμό με τον κο Χρήστο. 


Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση με οπτικοακουστικό υλικό που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σικυωνίων κος Σπύρος Σταματόπουλος και ο Δημοτικός σύμβουλος κος Δομετίου Βασίλης.