Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εγγραφές - μετεγγραφές - Δικαιολογητικά στην Α΄τάξη ΕΠΑ.Λ.

- Στην Α΄ τάξη εγγράφονται : 

  • Οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου της αλλοδαπής, χωρίς εξετάσεις.
  • Μαθητές της Α΄ Τάξης παρελθόντων ετών των Γεν. Λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων
  • Μαθητές της Α΄& Β΄ Τάξης του 1ου κύκλου ΤΕΕ.
  • Μαθητές της Α΄& Β΄ Τάξης των ΤΕΣ.
  • Μαθητές της Δ΄ Τάξης παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου.
  • Απορριπτόμενοι μαθητές της Α΄ Τάξης του ΕΠΑ.Λ.
  • Μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Εσπερινού ΤΕΛ και ΤΕΣ.


ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ:


  1. Υπεύθυνη δήλωση για την κηδεμονία του μαθητή. (Κηδεμόνας του μαθητή, εφόσον αυτός είναι ανήλικος, είναι ο πατέρας ή η μητέρα και απουσία αυτών ή κωλυομένων από τον νόμο, ο έχων την επιμέλεια αυτού σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα ή το υπό τούτου νομίμως κατά περίπτωση ή παγίως εξουσιοδοτημένο ενήλικο μέλος της οικογένειάς του).
  2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του κηδεμόνα του μαθητή (ή του ίδιου αν είναι ενήλικος), σχετικά με τη διπλή φοίτηση όπου βεβαιώνεται ότι ο μαθητής "Δεν έχει εγγραφεί ούτε θα εγγραφεί σε άλλο ΕΠΑ.Λ. ή σε άλλο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οποιουδήποτε υπουργείου ή σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"
  3. Φωτοτυπία Ταυτότητας ή Πιστοποιητικό γέννησης (στην περίπτωση που δεν έχει αστυνομική ταυτότητα)
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, το οποίο κατατίθεται στο ΕΠΑ.Λ το αργότερο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.
  5.  Τίτλος Σπουδών : Ανάλογα με το αν ο μαθητής είναι απόφοιτος Γυμνασίου, ή σπουδαστής ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΤΕΣ κλπ, πρέπει να προσκομίσει:
 
  • Απολυτήριο γυμνασίου (ή ενδεικτικό Γ΄ τάξης του παλαιού 6-ταξίου γυμνασίου) ή
  • Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου για όλες τις περιπτώσεις όπου αυτό αποτελεί τυπικό προσόν για την εγγραφή του μαθητή.
    (Στην περίπτωση αυτή, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το ΕΠΑ.Λ στο οποίο γίνονται οι εγγραφές πρέπει με έγγραφό του να ζητήσει επαλήθευση τίτλου και ακριβές απόσπασμα του μητρώου του μαθητή από το σχολείο έκδοσης του πτυχίου) ή
  • Πιστοποιητικό σπουδαστικής κατάστασης του μαθητή από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ή από το σχολείο στο οποίο φυλάσσονται τα αρχεία σχολείου που καταργήθηκε.
    (Στην περίπτωση αυτή, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το σχολείο που εκδίδει το πιστοποιητικό σπουδαστικής κατάστασης στέλνει το ατομικό δελτίο του μαθητή επισημοποιημένο στο σχολείο που γίνεται η εγγραφή με την παρατήρηση ότι αυτό επέχει θέση επίσημου τίτλου εγγραφής).
Σε όλες τις περιπτώσεις εγγραφής αν έχει κατατεθεί πρωτότυπος τίτλος (απολυτήριο Γυμνασίου) αυτός δεν επιστρέφεται.


Στην Α΄ Τάξη μετεγγράφονται : Μαθητές της Α΄ Τάξης του ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ 

(*) ΠΡΟΣΟΧΗ !! Αν ο μαθητής έρχεται με ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και θέλει να εγγραφεί στο σχολείο μας πρέπει, πριν από την διαδικασία εγγραφής, να πάρει από το σχολείο μας ένα "Υπηρεσιακό Σημείωμα Μετεγγραφής", στο οποίο βεβαιώνει ο Διευθυντής ότι δεχόμαστε τον μαθητή στο σχολείο μας, ώστε ο μαθητής να το υποβάλλει στο σχολείο που φοιτούσε. Το Υπηρεσιακό Σημείωμα Μετεγγραφής πρέπει στη συνέχεια να κατατεθεί στο σχολείο μας, συμπληρωμένο από το σχολείο προέλευσης.