Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εγγραφές - μετεγγραφές - Δικαιολογητικά στην Β΄τάξη ΕΠΑ.Λ.

Στη Β΄ τάξη εγγράφονται οι προαγόμενοι στη Β΄ τάξη του Επαγγελματικού ή Γενικού Λυκείου.
Στην ίδια τάξη εγγράφονται επίσης :
  1. Οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή τίτλου ισότιμου προς αυτό.
  2. Οι κάτοχοι πτυχίου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.), Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.), Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π,Λ.), Α΄ κύκλου Τ.Ε.Ε. και Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε., προκειμένου να αποκτήσουν ειδικότητα άλλου τομέα από αυτή του οικείου τίτλου σπουδών τους.
Στους μαθητές του Γενικού Λυκείου που εγγράφονται στη Β΄ τάξη του ΕΠΑ.Λ. παρέχεται η
δυνατότητα παρακολούθησης ειδικού προγράμματος επαγγελματικών μαθημάτων, συναφών με τον τομέα τον οποίον επέλεξαν να φοιτήσουν στη Β΄ τάξη, τα οποία παρακολουθούν με την έναρξη του σχολικού έτους σε ειδικά τμήματα υποδοχής.

Οι προαγόμενοι στη Β΄ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου, μπορούν να εγγράφονται στη Β΄ τάξη του Γενικού Λυκείου.



1.  Για μαθητή ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ :

 Ένας μαθητής που φοίτησε στο σχολείο μας, μπορεί να εγγραφεί σε ειδικότητα του τομέα του.
Κατά την εγγραφή ενός μαθητή, ο κηδεμόνας του πρέπει να προσκομίσει:

α. Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας: παρέχεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα του μαθητή ο τομέας που επιθυμεί να παρακολουθήσει ο μαθητής.
β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, του κηδεμόνα του μαθητή (ή του ίδιου αν είναι ενήλικος), σχετικά με τη διπλή φοίτηση όπου βεβαιώνεται ότι ο μαθητής "Δεν έχει εγγραφεί ούτε θα εγγραφεί σε άλλο ΕΠΑΛ, ή σε άλλο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οποιουδήποτε υπουργείου ή σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"



2.  Αν ο μαθητής έρχεται με ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:

    Για να μετεγγραφεί ένας μαθητής στο σχολείο μας πρέπει, ΠΡΙΝ από την διαδικασία εγγραφής, να πάρει από το σχολείο μας  ένα "Υπηρεσιακό Σημείωμα Μετεγγραφής", στο οποίο βεβαιώνει ο Διευθυντής ότι δεχόμαστε τον μαθητή στο σχολείο μας, ώστε ο μαθητής να το υποβάλλει στο σχολείο που φοιτούσε. Το Υπηρεσιακό Σημείωμα Μετεγγραφής πρέπει στη συνέχεια να κατατεθεί στο σχολείο μας, συμπληρωμένο από το σχολείο προέλευσης.

Κατά την εγγραφή ενός μαθητή που έρχεται με μετεγγραφή, ο κηδεμόνας του πρέπει να προσκομίσει:

α. Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμονίας: παρέχεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον κηδεμόνα του μαθητή
β. Φωτοτυπία Ταυτότητας ή Πιστοποιητικό Γέννησης
γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, του κηδεμόνα του μαθητή (ή του ίδιου αν είναι ενήλικος), σχετικά με τη διπλή φοίτηση όπου βεβαιώνεται ότι ο μαθητής "Δεν έχει εγγραφεί ούτε θα εγγραφεί σε άλλο ΕΠΑΛ, ή σε άλλο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οποιουδήποτε υπουργείου ή σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"
δ. Υπηρεσιακό Σημείωμα Μετεγγραφής, συμπληρωμένο από το σχολείο προέλευσης