Σκοπός
Σκοπός της άσκησης είναι να κατανοήσει ο μαθητής τη διαδικασία της κονσερβοποίησης των φρούτων με σιρόπι και τη θερμική επεξεργασία που γίνεται για την ασφαλή συντήρηση του τελικού προϊόντος.
Τα φρούτα ανήκουν στα προϊόντα που το pH τους είναι χαμηλό και κατά συνέπεια θερμική
επεξεργασία σε θερμοκρασίες κάτω από 100ο C είναι αρκετή για την ασφαλή συντήρησή τους. Συνήθως κονσερβοποιούνται μέσα σε λευκοσιδηρά δοχεία ή γυάλινα βάζα με σιρόπι και το τελικό προϊόν συντηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
επεξεργασία σε θερμοκρασίες κάτω από 100ο C είναι αρκετή για την ασφαλή συντήρησή τους. Συνήθως κονσερβοποιούνται μέσα σε λευκοσιδηρά δοχεία ή γυάλινα βάζα με σιρόπι και το τελικό προϊόν συντηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Γέμισμα βάζων με φρούτο και σιρόπι.