Σκοπός
Σκοπός της άσκησης αυτής είναι να εξοικιωθούν οι μαθητές με τη διαδικασία παρασκευής της μαρμελάδας, η οποία, σε γενικές γραμμές, είναι εύκολη και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται στα σπίτια τους.
Γενικές πληροφορίες
Στην παρασκευή της μαρμελάδας, χρησιμοποιούνται κυρίως φρούτα και ζάχαρη. Επίσης χρησιμοποιείται κιτρικό οξύ ή χυμός από λεμόνι για τυχόν διόρθωση της οξύτητας του φρούτου και πηκτίνη που συντελεί στο πήξιμο (δέσιμο) της μαρμελάδας. Στην άσκηση θα γίνει συνδυασμός από δύο φρούτα, μήλα και χυμό από πορτοκάλι. Τα μήλα περιέχουν αρκετή πηκτίνη και δεν χρειάζεται προσθήκη πηκτίνης εμπορίου και ο χυμός πορτοκάλι θα συνεισφέρει στην οξύτητα της μαρμελάδας.