Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο κτήμα Σπυρόπουλου (Αρχαία Μαντινεία) στις 17/10/2012.

Στις 17 Οκτωβρίου 2012 οι μαθητές της Β΄& Γ΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιάτου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κτήμα Σπυρόπουλου (Αρχαία Μαντινεία).
Η υποδοχή, η φιλοξενία, η ευγένεια αλλά και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού ήταν άψογη.

Το σύγχρονο οινοποιείο του Κτήματος Σπυρόπουλου άρχισε να κατασκευάζεται το 1989, σε μικρή απόσταση από το παλιό και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα επισκέψιμα οινοποιεία στην Ελλάδα. 


Το οινοποιείο βρίσκεται στην καρδιά της Αρκαδίας στην πολυάμπελο Μαντινεία.
Καταμεσής στους ιδιόκτητους, βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες με μοσχοφίλερο, οινοποιούνται όλα τα λευκά και τα αφρώδη προιόντα και εκεί βρίσκονται οι κύριες εγκαταστάσεις και
τα γραφεία της εταιρείας.



Οι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου στο οροπέδιο της Μαντινείας σε 650 μέτρα υψόμετρο καθώς και στην περιοχή της Νεμέας σε υψόμετρο 400 μέτρων.
Όλοι οι αμπελώνες καλλιεργούνται βιολογικά.


Συνολικά καλλιεργούνται πάνω απο 500 στρέμματα με ποικιλίες όπως Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Λαγόρθι, Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Chardonnay, Sauvignon blanc, Syrah και άλλες ποικιλίες.
Από το Κτήμα Σπυρόπουλου μια σειρά κρασιών παράγονται και διατίθενται τόσο στην Ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές.